Hozzávalók: 7 db kifli, fél liter tej, 5 dkg vaj, 25 dkg darált mák, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál méz, 5 dkg mazsola, 15 dkg cukor
A kifliket karikázzuk fel fél centis darabokra. Tegyük tepsibe, majd sütőben pirítsuk aranysárgára.
Tegyük egy nagy tálba, szórjuk rá a mazsolát és a mákot. Öntsük le a cukorral és vaníliás cukorral felforralt tejjel. Óvatosan keverjük össze.
Egy tepsit vagy tűzálló edényt kenjünk ki vajjal, majd terítsük el benne a mákos kiflit. Csorgassuk meg a tetejét mézzel és morzsoljuk rá a maradék vajat. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 20-25 percig.
Ha elkészült, tálaljunk belőle egy nagytányér közepére, szórjuk meg porcukorral és dekoráljuk friss málnával.