Csokifelfújt, hogy jól induljon a hét

Vágólapra másolva!
A héten különleges desszerteket és sütiket ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 400 g jó minőségű étcsokoládé, 8 tojás, 1,5 pohár rétesliszt, 2/3 pohár vaj, 8 evőkanál cukor, kakaópor

Tegyük az összetördelt csokoládét és a vajat egy fém keverőtálba, tegyük vízgőz fölé és olvasszuk fel. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni.

Üssük fel a tojásokat egy másik edénybe, keverjük össze. Állandó kevergetés mellett kis adagokban keverjük a csokis masszához. Ugyancsak kis adagokban keverjük a lisztet is hozzá.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kis pudingformákat kenjünk ki vajjal, szórjuk meg kakaóporral, majd töltsük meg a masszával háromnegyed részig. Forró, előmelegített sütőben 150 fokon süssük körülbelül 10 percig. Ha elkészült, borítsuk forrón nagy tányérra, csorgassunk köré gyümölcsszószt, dekoráljuk friss gyümölccsel és szórjuk meg porcukorral.

A felfújt úgy a legfinomabb, ha a közepe még folyós. Nem kell teljesen átsütni!