Hátszín angolosan

Vágólapra másolva!
Gyümölcsök, zöldségek, egzotikus és hazai hozzávalók új szerepben, pikáns receptekben. Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 kg hátszín, mustár, bors, kakukkfű, olívaolaj

A hátszínt tisztítsuk meg a hártyától. Kenjük be mindkét oldalát mustárral, durvára darált borssal, kakukkfűvel, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Tekerjük be frissen tartó fóliába, és két napra tegyük a hűtőbe pácolódni. (Pácolás előtt nem szabad a húst besózni. Csak közvetlenül sütés előtt sózzuk meg!)

Egy nagy serpenyőt forrósítsunk fel, majd a beolajozott hátszín mindkét oldalát egy-egy percig süssük elő. Tegyük át egy tepsire és meleg sütőben 200 fokon süssük 10 percig, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 130 fokra és még 15 percig süssük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Szeleteljük fel vékonyra, tegyük tányérra és körítsük csőben sütött brokkolival és rozmaringos burgonyával.
A hátszín akkor a legfinomabb, ha közepe rózsaszín marad. A megmaradt hideg hátszínből készíthetünk salátát vagy szendvicseket is.

Tálalhatjuk mustáros mártással

Egy kis lábasba öntsünk tejszínt, tegyük bele a kétféle mustárt (dijoni vagy angol) és mustármagot, majd forraljuk pár percig. Ha már besűrűsödött, sóval, őrölt borssal, citromlével, összevágott petrezselyemzölddel, felkarikázott újhagymával ízesítsük.