Sütőtökös röszti izgalmas feltéttel

Vágólapra másolva!
A röszti német eredetű burgonyaétel. A krumplis finomságot szaftos húsételek köreteként ajánljuk, de önmagában is kitűnő fogás. A különféle rösztikkel szakácsunk, Kaldeneker György ismertet meg bennünket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 nagyobb burgonya, 1 kisebb sütőtök, 6 szem aszalt szilva, 2-3 evőkanál liszt, 2 tojás, só, bors, szerecsendió, 2 evőkanál olívaolaj

A burgonyákat és a sütőtököt tisztítsuk meg, majd reszeljük le káposztareszelővel. Tegyük egy nagy tálba. Adjunk hozzá a csíkokra vágott aszalt szilvát, a lisztet és a tojások sárgáját. Fűszerezzük őrölt szerecsendióval, őrölt borssal, sóval. Keverjük jól össze.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd halmozzuk rá a burgonyás keveréket. Közepes lángon mindkét oldalát süssük ropogós pirosra.
Ha elkészült, tegyük egy nagy tányérra. Önállóan is fogyaszthatjuk, de különböző feltétekkel könnyedén készíthetünk kiadós ételt belőle.

Hideg csirkesaláta

Megmaradt sült csirkéből készíthető. Vágjuk csíkokra a húst, adjunk hozzá csíkokra vágott őszibarackot vagy szilvát. Kevéske őrölt borssal, sóval, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Egy-két evőkanál majonézzel tegyük krémesebbé, és ezt a salátát halmozzuk a ropogósra sült rösztire.

Paradicsomos feltét

Paradicsomokat vágjunk fél centis szeletekre. Borítsuk be vele a megsütött rösztit. Karikázzunk rá felszeletelt lilahagymát, szórjuk meg őrölt borssal, bazsalikommal. Csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel.

Sajtos-tejfölös feltét

A megsütött rösztit kenjük meg tejföllel, majd reszeljünk rá füstölt sajtot. Szórjuk meg összevágott metélőhagymával vagy újhagymával.

Tofus feltét

A tofut vágjuk körülbelül egycentis kockákra. Tegyük egy tálkába, majd csorgassunk rá két evőkanál szójaszószt, egy evőkanál mézet, egy gerezd reszelt fokhagymát, egy diónyi reszelt friss gyömbért és egy evőkanál szezámolajat. Keverjük jól össze, majd ezt tegyük az elkészült röszti tetejére.