Burgonyaröszti

Vágólapra másolva!
A röszti német eredetű burgonyaétel. A krumplis finomságot szaftos húsételek köreteként ajánljuk, de önmagában is kitűnő fogás. A különféle rösztikkel szakácsunk, Kaldeneker György ismertet meg bennünket.
Vágólapra másolva!

A burgonyákat tisztítsuk meg, majd az almareszelővel reszeljük le. Tegyünk bele egy-két evőkanál lisztet és a tojás sárgáját. Fűszerezzük frissen reszelt szerecsendióval, őrölt borssal, sóval. Keverjük jól össze, majd egy kisebb serpenyőbe forrósítsunk fel egy-két evőkanál olíva- vagy napraforgóolajat. Pár evőkanálnyit tegyünk a serpenyőbe a krumplis masszából, simítsuk laposra, majd közepes hőmérsékleten mindkét oldalát süssük ropogós pirosra.

Adhatjuk köretként ragus ételekhez, de tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva önálló ételként is fogyaszthatjuk.