Póréhagymás röszti

Vágólapra másolva!
A röszti német eredetű burgonyaétel. A krumplis finomságot szaftos húsételek köreteként ajánljuk, de önmagában is kitűnő fogás. A különféle rösztikkel szakácsunk, Kaldeneker György ismertet meg bennünket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 nagyobb burgonya, 1 póréhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 tojás, só, bors, petrezselyemzöld, 2 evőkanál olívaolaj

Süssük meg a sütőben a burgonyákat, hagyjuk kihűlni, és pár órára tegyük be a hűtőszekrénybe. A póréhagymát mossuk meg jól, majd vágjuk vékony csíkokra. Egy kis serpenyőben egy evőkanálnyi olajban pároljuk egy-két percig.
A burgonyákat tisztítsuk meg, majd reszeljük le a káposztareszelőn. Keverjük hozzá a megpárolt pórét, a tojás sárgáját, fűszerezzük őrölt borssal, sóval és összevágott petrezselyem zölddel. Keverjük jól össze.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyünk bele a burgonyás masszából. Kanállal simítsuk el legalább fél centiméteres vastagságúra. Közepes lángon mindkét oldalát süssük pirosra.

Köretként grillezett halak mellé tálalhatjuk.

Önálló ételként a következőképp tálaljuk: főtt, összekockázott céklát keverjünk össze kecskesajttal. Ízesítsük sóval, őrölt borssal, olívaolajjal és kevéske balzsamecettel. Ezzel a keverékkel megöntözve adjuk a rösztit.