Szalonnás-hagymás puliszka

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten puliszkás ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 szelet bacon, 2 vöröshagyma, fél liter víz, 1 csirkeleveskocka, 3 zsályalevél, 125 ml kukoricadara, 1 evőkanál vaj, 3 evőkanál parmezán sajt, só, bors.

Egy serpenyőben süssük ki az felkockázott szalonnát, majd szedjük ki és a zsírjában pároljuk meg a felszeletelt vöröshagymát. Nem kell pirítani, csak párolni pár percig, majd a hagymát is vegyük ki az edényből. Ugyanebbe az edénybe öntsük a vizet, tegyük bele a csirkeleveskockát és forraljuk fel. Ha forr, lassan csorgassuk bele a kukoricadarát, kevergessük állandóan, mert könnyen összecsomósodik. Főzzük legalább 10 percig. Sóval, összevágott zsályalevelekkel, borssal ízesítsük, vajjal dúsítsuk.
Ha elkészült, kivajazott üvegedénybe töltsük, tetejére a párolt hagymás, szalonnás keveréket tegyük. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal, és közepesen meleg sütőben süssük 20-26 percig.