Burgonyapüré-variációk 2.

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mogyorós burgonyapüré

A főtt és áttört burgonyába összetört és pirított földimogyorót, összevágott újhagymát, mogyoró olajat, sót, tejet, vajat keverjünk.
Vadhúsételek mellé kínáljuk.

Fokhagymás burgonypüré

A főtt és áttört burgonyába tejben megfőzött és áttört fokhagymát, sót, borsot, petrezselyemzöldet keverünk.
Tálaláskor szeletekre vágott és olíva olajban pirosra sütött fokhagymaszeleteket szórunk rá.
Kitűnő sertéssültek körítésére.

Olívás burgonypüré

A főtt és áttört burgonyába összevágott olívabogyót, napon szárított és olívában eltett paradicsomot, összevágott bazsalikomot, tejet, sót, borsot keverjünk.
Pármai sonkával, friss, csíkokra vágott zöldségek mellé körítsük.