Körtés puliszkatorta

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten puliszkás ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3/4 pohár cukor, 4 darab körte, 100 ml olaj, fél citrom leve, 2 evőkanál méz, 3 tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 1 pohár liszt, 1/3 pohár kukoricadara.

1 pohár = 250 milliliter

Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk négyfelé, szedjük ki a magházat, majd locsoljuk meg citromlével és mézzel.
Egy keverőtálba tegyük a tojásokat, a vaníliáscukrot, cukrot, majd elektromos habverővel addig keverjük, míg könnyű és habos nem lesz. Óvatosan adagoljuk hozzá az olajat, a lisztet és a kukoricadarát is. Vigyázva forgassuk bele a körteszeleteket, majd az egészet egy kivajazott és liszttel megszórt tortaformába öntsük. Süssük 50 percig 130-140 fokon, majd a vége felé fogvájóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha a fogvájóra nem tapad a tésztából, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a tortánk elkészült. Pár percig pihentessük még a tortaformában, majd csatoljuk le róla a peremét. Ha kihűlt, tejszínhabbal vagy fagyival tálaljuk.