Lazactatár avokádóval

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten lazaccal készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 450 g friss lazacfilé, 1 db édesköménygumó, 3 evőkanál olívaolaj, 2 citrom leve, 1 csokor metélőhagyma, 1 avokádó, só, bors

A lazacot és a megmosott édesköménygumót vágjuk apró kockára, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá az olívaolajat, a citromok levét, az összevágott metélőhagymát, sót és őrölt borsot. Aprítsuk fel a gép segítségével, vigyázzunk, csak pár pillanatig kapcsoljuk be a gépet, hogy a lazactatár darabos maradjon. Készíthetjük úgy is, hogy a halat és a köménygumót vágódeszkán csapókéssel aprítjuk fel apró darabokra, majd ezután keverjük össze a többi hozzávalókkal.

Az érett avokádót vágjuk két felé, magját vegyük ki, majd hámozzuk meg. Tegyük egy tálkába, ízesítsük pár csepp citromlével, sóval és őrölt borssal. Villával törjük össze alaposan. A lazac tatárt tegyük egy szép üvegtálba, tetejére simítsuk az avokádókrémet. Pirítósra kenve kiváló vendégváró csemege.