Lazacos cukkinileves

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten lazaccal készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 300 g cukkini, 125 g újhagyma, 200 g lazacfilé, 20 g vaj, 2 teáskanál curry, 400 ml hal alaplé, 250 ml tejszín, 2 evőkanál citromlé, só, bors

Vágjuk apróra az újhagymát, a cukkinit karikára és a lazacot kockára.
Forrósítsuk fel a vajat, és dinszteljük meg benne az újhagymát. Adjuk hozzá a curryt, keverjük el és öntsük fel a hal alaplével. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, citrom lével. Dúsítsuk tejszínnel, majd alaposan forraljuk ki.
Nagyon fontos, hogy csak közvetlen tálalás előtt főzzük a levesbe a cukkinit és a lazackockákat. A cukkíni ugyanis kb. 6-7 perces állás után elveszti szép zöld színét.

Hal-alaplevet a következőképp készíthetünk. A lazac bőrét, csontjait, fejét tegyük egy fazékba. Öntsünk rá vizet és tegyük fel főni. Adjunk hozzá egy szál sárgarépát, fehér gyökeret, egy hagymát, pár szem egész borsot, egy csokor petrezselyem zöldet, kevés sót. Húsz perc főzés után szűrjük le, és ezt az alaplevet használjuk a leves készítéséhez.