Charlize Theron az ENSZ nagykövete lett

Vágólapra másolva!
Charlize Theron Oscar-díjas színésznő az ENSZ legújabb nagykövete: a híresség legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy felhívja a figyelmet a fiatal lányok és a nők elleni erőszakra.
Vágólapra másolva!
Charlize Theron színésznő, a Hancock című film főszereplőnőjét választotta az Egyesült Nemzetek Szervezete a legújabb jószolgálati nagykövetévé. A 33 éves híresség a bejelentést követően azt mondta az újságíróknak, hogy "szerényen, de nagyon izgatottan" próbálja ellátni a feladatait, amelyek közül a legfontosabbnak azt tartja, hogy felhívja a figyelmet a kislányok és a nők elleni erőszakra.
"A világon minden ötödik nőt megerőszakolnak vagy megpróbálnak megerőszakolni, és minden harmadikat megvernek, szexre kényszerítenek vagy más módon bántalmaznak. Ez a dolog régóta elkeserít engem, és mindent kész vagyok megtenni azért, hogy felhívjam rá a közvélemény figyelmét" - mondta a színésznő.
Theron azt is elmondta, ő maga is végignézte, ahogyan az édesanyját rendszeresen bántalmazta az apja (a híresség 15 éves volt, mikor az anyja, önvédelemből, agyonlőtte az apját - a szerk.).

A dél-afrikai származású színésznő korábban már dolgozott önkéntesként egy Cape Town-i kríziscentrumban, és 1999-ben alapítványt is létrehozott, azért, hogy az AIDS elleni küzdelmet támogassa az afrikai országban.

Theron békenagykövetként kilenc másik hírességhez (többek között Haya Bint Al Husseinhez, Jordánia hercegnőjéhez, illetve George Clooney és Michael Douglas színészekhez) csatlakozva végzi majd a munkát.