A malawi kormány elégedett Madonnával

Vágólapra másolva!
A malawi kormány elégedett Madonnával: az afrikai ország vezetői úgy látják, hogy a popdíva kifogástalanul bánik örökbefogadott kisfiával, a malawi származású egyéves Daviddel.
Vágólapra másolva!

Adrina Mchiela minisztériumi főtitkár úgy nyilatkozott a Reutersnek, hogy a malawi kormány elégedett Madonna gondoskodásával.

"Folyamatos felügyeletet végzünk, és eddig Madonna szerető anyának bizonyult, David pedig remekül érzi magát" - mondta a főtitkár.

Világméretű jogi és erkölcsi vitát kavart, amikor 2006 októberében Madonna és férje, a brit filmrendező, Guy Ritchie kiutazott Malawiba, és feltételesen örökbe fogadta egy árvaházból David Bandát, akinek az édesanyja meghalt, édesapja pedig nem tudott róla gondoskodni.

A feltételes örökbefogadás azt jelenti, hogy Madonnáék londoni otthonában 18 hónapig tartózkodhat a malawi kisfiú, miközben folyamatosan ellenőrzik a házaspár gondoskodását, s a végleges örökbefogadás csak a próbaidő leteltével történhet meg.

Ekkor Madonnának a kisfiúval vissza kell térnie Malawiba, az édesapa is ekkor találkozhat újra gyermekével, s az ügyben bíróság határoz.

Az ezügyben kialakuló vita arra legalább jó volt, hogy a világ figyelmét a malawi gyermekek szomorú helyzetére irányította: csaknem egymillió árva él az országban, és félmillió gyermeknek csak egy szülője van - sok esetben az AIDS viszi el a másikat.