Liza Minnelli: megmérgezett a férjem!

Vágólapra másolva!
A veterán énekes-színésznő, Liza Minnelli azzal vádolta meg legutóbbi férjét, hogy házasságuk tizenhat hónapja alatt folyamatosan mérgezte őt.
Vágólapra másolva!

Liza Minnelli, a Kabaré című film Oscar-díjas főszereplőnője azzal vádolta meg negyedik férjét, David Guest producert, hogy 16 hónapig tartó házasságuk alatt "végig mérgezte őt", és ismeretlen gyógyszereket kevert az ételébe és az italába. "Folyamatosan rettegtem az életemért" - nyilatkozta Minnelli.

Guest ügyvédei szerint Minnelli csak "viszontpereli" volt férjét, akivel 2003 óta megy a huzavona a vagyon elosztása miatt. David Guest állítólag tízmillió dollárt követel a színésznőtől, kártérítésként, amiért a házasságuk alatt "fizikailag és lelkileg is bántalmazta", ezzel pedig komoly lelki törést okozott neki, egy alkalommal annyira megverte, hogy sérülési nyolc napon túl gyógyultak, sőt hosszú ideig eltitkolta előle, hogy szexuális úton terjedő betegségekben szenved. Minnelli erre azzal vágott vissza, hogy Guest "manipulálta őt", és olyan dolgokra kényszeríttette, amelyeket egyáltalán nem akart megtenni.

Bár a házaspár kötött házassági szerződést, ezt később mindketten megtámadták, arra hivatkozva, hogy a másik "eltitkolt" dolgokat, és "nem a szerződésben foglaltak szerint viselkedett". Manhattanban a jog szerint mindkét házastársnak ugyanakkora összeg jár, és a közösen szerzett vagyont fele-fele arányban kell elosztani. Mivel sem Minnelli, sem Guest nem dolgozott a házasságuk ideje alatt, csak arra a pénzre tarthatnak igényt, amelyet ki tudnak sajtolni a másikból.

Judy Garland színésznő, és Vincente Minnelli filmrendező lánya 2002 márciusában ment hozzá a producer David Guesthez egy fényűző ceremónián. Az 1500 vendég között volt Elizabeth Taylor, Helena Christensen topmodell, Diana Ross, Mia Farrow, Gina Lollobrigida és Joan Collins is. Liza Minelli tanúja Michael Jackson énekes volt. Az esküvői partin egy hatvanfős zenekar szolgáltatta a zenét, és a vendégseregnek többek között Paula Abdul és Natalie Cole is énekelt.