A legtökéletesebb Eurovíziós-dal

Vágólapra másolva!
Zenészek és kutatók dugták össze a fejüket a Bristoli Egyetemen, hogy kiderítsék, milyen a tökéletes Eurovíziós dalfesztiválos szám. Végül kiderítették, hogy az Abba együttes Waterloo című sikerszáma a legjobb ebben a műfajban, mert ideális kombinációját tartalmazza annak a hét kulcsfontosságú összetevőnek, amely minden idők legjobb Eurovíziós-dalává tesz egy számot.
Vágólapra másolva!

A hét kulcsfontosságú összetevő közé tartozik a megfelelő ritmus és ütem, a könnyen megjegyezhető dal, a tökéletes kóruskíséret, a pontosan körülírt befejezés, a jó táncmozgás és a kosztümök.

Dr. Harry Witchel, a kutatócsoport vezetője elmondta, "Senkit nem fog meglepni, aki szereti a könnyűzenét, hogy a Waterloo a legtökéletesebb Eurovíziós-dal. A szám fő erőssége a címe, csupán három szótagú, helyet hagy elegendő térnek, ahol emlékezetessé és érzelmileg megidézővé válhat. Teljesen különbözik a harmónia és ritmus terén minden egyéb zeneszámtól. Nem hiszem, hogy az Eurovíziós dalfesztivál elkövetkező ötven esztendejében hallunk még ehhez hasonló dalt."

Céline Dion 1988-ban nyertes száma, a Ne Partey Pas Sans Moi című dal lett a második legjobb szám, a harmadik pedig egy 1967-ben eljátszott dal Sandie Shaw előadásában, amelynek címe Puppet on a String volt.