Képlet a tökéletes eper-tejszínhab kombinációra

Vágólapra másolva!
Tudósok tanulmányozták azt, hogy hogyan lehet tökéletessé tenni az eper és tejszínhab kombinációjának ízét. A Nottingham Egyetem illetékes szakértői azt találták, hogy a legjobb íz hét darab eper (210 gramm körüli adag) és 105 grammnyi tejszínhab egyvelegéből keveredik ki.
Vágólapra másolva!

Meglepő azonban az a felfedezésük, hogy az eper "legjobb partnere" étkezéskor nem a tejszínhab, ahogyan világszerte szeretik tálalni, hanem a joghurt. Ez azért van, mert a joghurt egyszerű íze jobban kiemeli az eper zamatát, tulajdonképpen a legerősebben a joghurttal együtt fogyasztva érződik az eper íze.
Andy Taylor professzor, aki a tanulmányt vezette elmondta, kutatásuk a legújabb technológiákat használta fel arra, hogy megmutassa, ha az eperről beszélünk, bármivel szolgáljuk is fel, a kevesebb jobb. - Nagyon fontos, hogy ne "fullasszuk" az epret túl sok tejszínhabba vagy joghurtba. Ez a kutatás jó példa arra, hogy a tudomány és az ennivaló hogyan párosulhat ahhoz, hogy segítse az embereket kedvenc ételük "legjobb formáját" kihozni.

Plusz tipp: a kutatók bizonyára nem ismerik a tejfölt, mert az magyar találmány, így nem is ismerhetik a tejfölös epret, ami mindenféle tejszínhabos csodánál finomabb. Elkészítése: a tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral addig keverjük, míg folyós nem lesz, és meglocsoljuk vele a megmosott eperszemeket.