Itt a bizonyíték: elege lett az ukránoknak Zelenszkijből

Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Az ukrajnai közvélemény-kutatások szerint Volodimir Zelenszkij elnök támogatottsága az elmúlt hat hónapban csökkent. A Rating magán közvélemény-kutató intézet szerint az ukrán lakosságnak az a meggyőződése, hogy az ország jó irányba halad, a háború kezdete óta a legalacsonyabb szinten van.
Vágólapra másolva!

Az ukrán társadalmat ellentmondások tépázzák – jegyzi meg az Yle finn hírportál Ilmari Käihkö finn hadkutatóra hivatkozva. Szerinte minél tovább tartanak a harcok, annál inkább kritikusabbá válik a társadalom.

Volodimir Zelenszkij Forrás: Ukrán Elnöki Iroda

Az ukrán társadalomban újonnan megfigyelhető a frontkatonák és a civil lakosság közötti feszültség folyamatos növekedése.

– mondja Käihkö. A szakértő szerint ez a konfrontáció csak fokozódni fog, mert a fronton lévő katonák úgy érzik, hogy nincs támogatásuk, és senki sem akar segíteni nekik.

Az ukrán eliten belül is egyre nyilvánvalóbb a viszálykodás.

Zelenszkij elnök politikai ellenfelei most már nyíltan bírálják őt, amiért túlzottan autoriter taktikával irányítja az országot.

A szakértő szerint az ukrán hatóságok irreális képet adtak az embereknek a helyzetről, és az ukránok jelentős része hisz ebben az elképzelésben - írja a Magyar Nemzet.