Drámai bejelentés: újabb ország léphet be az izraeli háborúba

Izrael, izraeli háború, háború, Gáza, Gázai övezet, Hamász, palesztin, hadművelet
Gázai övezet, 2023. november 5. Az izraeli hadsereg által 2023. november 5-én közreadott képen izraeli katonák szárazföldi hadműveletet hajtanak végre a Gázai övezetben. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én támadást indított Izrael ellen, az izraeli haderő pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 9400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Izraeli véderők
Vágólapra másolva!
A palesztinok erőszakos kitelepítésére irányuló kísérletek hadüzenetnek minősülnek - közölte Bishar al-Hasawneh jordániai miniszterelnök, akit a RIA Novosztyi idézett.
Vágólapra másolva!

Ammán katonai agressziónak fogja tekinteni azokat a kísérleteket, amelyek a Gázai övezetből és a Jordán folyó nyugati partjáról is ki akarják lakoltatni az embereket - pontosított az ország kormányfője.

Az elmúlt 24 órában az izraeli hadsereg a Hamász terrorcsoporthoz tartozó 450 célpontra mért csapást a Gázai övezetben.

Az izraeli katonák szárazföldi hadműveletet hajtanak végre a Gázai övezetben Forrás: MTI/AP/Izraeli véderők/-

Izrael a Hamász harcosainak megsemmisítését tervezi, különösen a katonai infrastruktúra, a földalatti alagúthálózat számít kiemelt célpontnak - írja a lenta.ru.