Megöltek egy anyamedvét, miután az rátámadt két fiúra Coloradóban

medve
Vágólapra másolva!
A coloradói vadvédelmi hatóságok közölték, hogy egy anyamedve és egyik kölyke meghalt, miután megtámadt két fiatal fiút Colorado Springsben.
Vágólapra másolva!

Október 4-én a Colorado Parks egy agresszív medvével kapcsolatos segélyhívásra reagált, amely két fiúra támadt. A természetvédelmi terület munkatársai megkezdték a 150 kilós anya és két kölyke felkutatását.

- közölték a hatóságok.

A rendőrök ezután megkeresték a két 50 kilós kölyköt, akik elég idősek voltak ahhoz, hogy egyedül is életben maradjanak.

A rendőrök egy drónt használtak, hogy hőjelzéseik alapján megtalálják őket. A kölyköket végül többórás, sötétben zajló keresés után találták meg, és a rendőrök egy fára kergették fel őket. Az egyik bocs leesett a fáról.

A rendőrök ezután kihozták őket a bozótosból és biztonságos helyre vitték őket, ahol megjelölték őket szabadon engedés céljából. Gyógyszert adtak nekik a nyugtató injekció hatásának visszafordítására.

Tragikus módon az egyik kölyök nem ébredt fel. Az életben maradt kölyköt egy távoli hegyvidéki helyen engedték szabadon.

- mondta Tim Kroening, a Colorado Parks and Wildlife Pikes Peak területért felelős menedzsere egy nyilatkozatban.

A vadon élő állatok elkábítása számos kockázattal jár - írta a CBS.