Elöntötte az árvíz a detroiti repülőtérre vezető alagutakat

Sandy hurrikán, USA, Amerika, partra csap az árvíz a New Yersey-i Cape May-ben
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok nyugati részeit az elmúlt hetekben elárasztotta a Hilary trópusi vihar, a középső részének nagy részén pedig elviselhetetlen a hőség. A városok egyes részein lezúduló heves esőzések elárasztottak egy ohiói autópályát is, ahol embereket kellett kimenteni autóikból és ideiglenesen lezártak egy forgalmas repülőtéri terminált is.
Vágólapra másolva!

Michigan délkeleti részén csütörtök reggelre több mint 12,7 centiméternyi eső esett, ami Detroit térségében utcai áradásokat okozott. A víz elöntötte a repülőtérre vezető alagutakat is - közölték a hatóságok.

A tudósok szerint kiterjedt tanulmányok nélkül nem tudnak közvetlenül egyetlen időjárási eseményt sem az éghajlatváltozáshoz kapcsolni, de az éghajlatváltozás felelős az intenzívebb és gyakoribb szélsőséges eseményekért, például a viharokért, aszályokért, áradásokért és erdőtüzekért.

Az éjszakai viharok Michigan-szerte áramkimaradásokat okoztak, elsősorban Detroit környékén.

Később a nap folyamán, az állam nyugati részén pusztító heves viharok után több mint 100 000 otthon maradt áram nélkül.

- mondta Brian Cromwell, a helyi meteorológiai szolgálat munkatársa.

Ohio középső részén egyes területeken húsz centiméternyi eső is hullott - írta az AP News.

Az ohiói Lakewoodban szerda este az autópálya egyik szakaszán hét autóból tíz embert mentettek ki, miután járműveik elakadtak az ablakokig érő vízben. Senki sem sérült meg.

Lakewoodot gyakran sújtják az Erie-tó felől érkező viharok, de ilyen áradásra még nem volt példa.