Összeesnek az utcán az amerikaiak a hőségtől - videó

Már rengetegen szenvednek a hőségtől Amerikában, Kaliforniában a napokban ugyanis 55 fokot mértek. Az emberek szerint sokszor már csak a klímás helyiségekben lehet elviselni a hőséget. Ráadásul a júliusi hőhullám néhány helyen még csak most fog tetőzni. E
Már rengetegen szenvednek a hőségtől Amerikában, Kaliforniában a napokban ugyanis 55 fokot mértek.
Vágólapra másolva!
Kaliforniában a napokban 55 Celcius fokot mértek, de lehet, hogy még melegebb lesz, mert a meteorológusok szerint a júliusi hőhullám néhány helyen még csak most fog tetőzni. Az amerikaiak szenvednek, csak a klímás helyiségekben tudnak ellenni, ezt mutatja az is, hogy extrém mennyiségű segélyhívást kapnak a hatóságok, sokan ugyanis egyszerűen összeesnek az utcán - tudta meg a TV2 Tények. 
Vágólapra másolva!

Szakértők szerint 2023 lesz a valaha mért lemelegebb év a Földön, ráadásul a kánikula sok helyen akár hetekig megmaradhat, ami az ember számára életveszélyes is lehet.

- mondja egy mentőorvos a TV2 Tények riportjában.

Előgyártott jeget szállítanak ki mindenhová, a maximumon működnek a klímaberendezések, jéghideg vizet osztogatnak, az emberek pedig igyekeznek víz közelében lenni a pusztító kánikulában az Egyesült Államokban.

Kalifornia államban életveszélyes a helyzet, a Halál völgyében most éppen 55 Celsius fok van.

De nem csak a nyugati parton, az egész országban égnek a segélyhívó vonalak. Az extrém melegben az emberek hamar rosszul lesznek, többen összestek már az utcán. A hatóságok mindent megtesznek, hogy életeket mentsenek, a munkáltatókat is arra kérték, vigyázzanak a szabadban dolgozó munkatársaikra. Nagyon meleg van, de a szakemberek szerint még emelkedhet a hőmérséklet az Egyesült Államokban.