Két bányász meghalt egy illegálisan működő mexikói szénbányában

Bingham Canyon Mine, Kennecott Copper Mine, külszíni bányászat,porfírréz-lelőhely, termelés, Utah állam, Salt Lake City, bánya, rézbánya, amerika, USA
Bingham Canyon copper mine, largest man-made hole in the world, United States of America, North America (Photo by Tony Waltham / Robert Harding Heritage / robertharding via AFP)
Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak egy illegálisan működő mexikói szénbányában történt balesetben. A munkások halálát műszaki meghibásodás okozta - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

A tragédia egy észak-mexikói bányában történt, ahol egy kábel meghibásodása miatt két munkás a bányaaknába zuhant. A minisztérium tájékoztatása szerint a baleset kedden történt egy Coahuila állam északi határán lévő bányában.

A munkaterület illegálisan működött, mert korlátozták a bejutást, miután 2022 augusztusában egy ellenőrzés során szabálysértést állapított meg.

A területen nem ez volt az első baleset, még 2022-ben tíz bányász halt meg egy elárasztott szénbányában. 2021-ben pedig hét munkás vesztette életét. A mexikói kormány három éve életbe léptette azt a tervét, amely keretében újjáéleszti a széntüzelésű erőműveket Mexikó északi részén.

Ezen célkitűzések miatt sorra nyílnak az illegálisan működő, rendkívül veszélyes szánbányák az országban, amelyekben nem ritkák az üzemi balesetek miatt bekövetkezett halálesetek.

A címlapi kép illusztráció!