Pakisztánban őrizetbe vették a volt belügyminisztert

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Pakisztánban őrizetbe vették csütörtökön Sejk Rasid Ahmed volt belügyminisztert, Imran Hán korábbi kormányfő bizalmasát.
Vágólapra másolva!

A Geo TV helyi televízió a rendőrségre hivatkozva arról számolt be, hogy a hatósági intézkedés hátterében Sejk Rasid Ahmed azon próbálkozásai állnak, hogy befeketítse és megfenyegesse Aszif Ali Zardari korábbi államfőt és a kormányzó Pakisztáni Néppárt (PPP) jelenlegi társelnökét.

A Geo TV úgy tudja, az egykori belügyi tárcavezető 2023 januárjában nyilvánosan bejelentette, hogy bizonyítékai vannak arra, miszerint a PPP társelnöke egy összeesküvés részese, amelynek célja Imran Hánnak, az ellenzékbe szorult Pakisztáni Mozgalom az Igazságosságért (PTI) párt vezetőjének meggyilkolása. A PPP az ügyben feljelentést tett a rendőrségen.

A rendőrség beszámolója szerint a volt tárcavezetőt a Ravalpindit és Iszlámábádot összekötő úton állították meg, és autójából lőfegyvert, valamint szeszes italt foglaltak le.

A hatóságok szerint a politikus ittas volt.

Ezzel ellentétben Sejk Rasid Ahmed azt állította: ravalpindi otthonába jöttek érte, hogy előállítsák.

Újságíróknak nyilatkozva azt mondta, minden bűne abban áll, hogy Imran Hán korábbi kormányfőt támogatja.

Hozzátette, hogy őrizetbe vételét a hivatalban lévő belügyminiszter kezdeményezte.

Imran Hánt, aki továbbra is népszerű, és hatalmas tömegeket vonz, tavaly áprilisban parlamenti bizalmatlansági szavazáson buktatták meg, és azóta az ellenzéket vezeti.

Az egykori krikettsztárból iszlamista politikussá vált Hán tavaly novemberben megsebesült egy lőfegyveres incidensben, miközben a főváros, Iszlámábád felé vezetett egy menetet. A lövöldözésben Hán egyik támogatója meghalt, többen megsebesültek.