Kiderült, hogy kétszer annyi japán sziget van, mint eddig hitték

Vágólapra másolva!
Egy digitális feltérképezés keretében 7000 új szigetet fedeztek fel Japánban. A hatóság összesen 14 125 szigetet számolt össze, ami megdöbbentette a szakértőket - írja a Guardian.
Vágólapra másolva!

Nem könnyű számba venni a több mint 370 000 négyzetkilométeres területen szétszórt szigetek számát a kelet-ázsiai országban, mivel a térségben rendkívül erős vulkanikus aktivitás van. Emiatt szinte a semmiből szigetek bukkannak fel, amíg mások eltűnnek.

A legutóbbi felmérés 6000 szigetet talált Japán területén, amely messze elmarad a jelenlegi modern technikával történő felméréstől.

A digitális térképezési technológia segítségével a geográfusok hamarosan bejelentik, hogy a japán szigetek száma valójában a kétszerese a korábban elismert számnak.

A 35 éve tartó felmérés során a Japán Térinformatikai Hatóság összesen 14 125 szigetet gyűjtött össze, amely 7 273-mal több, mint korábban gondolták. Az új információk valószínűleg nem változtatnak Japán területének vagy felségvizeinek méretén.

A hatóság azt követően indította el az új tanulmányt, miután többen elavultnak nevezték a korábbi felmérést.

Japán 47 prefektúrája közül néhány hatalmas számú szigetet foglal magában. Az új felmérés szerint Hokkaido északi prefektúrája Honshu, Shikoku és Kyushu mellett 1473, míg a délnyugati Nagaszakiban 1479 új szigetet számlál.