A Gyurcsány-párthoz húzó Ujhelyi István is feltűnően jóban van a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőjével

Vágólapra másolva!
Gyurcsányné és Gurmai Zita után újabb hazai baloldali képviselőről derült ki, hogy szoros kapcsolatban állt a súlyos korrupciós botrányba keveredett, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Eva Kailival. Ujhelyi István nemcsak, hogy szoros kapcsolatban volt Kailival, hanem közösen szervezett vele konferenciát, valamint egy európai parlamenti csoportban a főnöke volt a korrupciós botrányba keveredett görög politikusnő. Ujhelyi azonban decemberben még letagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lett volna Kailival, de most képekkel bizonyítjuk, hogy a Gyurcsányhoz közeledő európai parlamenti képviselő egyszerűen nem mondott igazat. 
Vágólapra másolva!

- minderről még 2022. december 12-én beszélt Ujhelyi István a Mandinernek a példátlan baloldali korrupciós botrány kitörését követően. Mint ismert, akkor helyezte vizsgálati fogságba a belga rendőrség Eva Kailit, az Európai Parlament szocialista alelnökét és további három gyanúsítottat, akiket a hatóságok egy Katarral kapcsolatos korrupciós ügyben folytatott nyomozás során vettek őrizetbe.

Ujhelyi nem mondott igaza, nagyon is jóban volt Kailival

A tények azonban alaposan cáfolják Ujhelyi decemberi állításait, mivel nemcsak, hogy kapcsolatban állt Eva Kailival, hanem nagyon is jó viszonyban voltak az Origo birtokába került képek tanulsága szerint.

Még 2017 októberében választották meg Ujhelyit a 40 éven aluli EP-képviselők alelnöknek, míg Eva Kailit elnöknek választották. Közös fotó is készült megválasztásuk után.

Forrás: Origo

Mindez egyértelműen bizonyítja, hogy Ujhelyi nemcsak ismerte, hanem szoros kapcsolatban is állt Kailival.

Közös Ujhelyi-Kaili szeánsz Soros szervezetekkel

Ujhelyi az Európai Parlamenten belül máshol is szorosan együttműködött a több mint 1,5 millió euró készpénzzel lebukott Kailival. Konferenciát is szerveztek közösen Brüsszelben, ami a médiaszabadsággal foglalkozott, ahová főként Soros-szervezeteket (Riporterek határok nélkül) és magyar baloldali médiumokat (az akkor megszűnő Népszabadság) is hívtak. Természetesen erről a rendezvényről is több kép készült.

Ez is azt bizonyítja, hogy milyen szoros volt az együttműködés közöttük.

Ujhelyi mellett ott ül Eva Kaili, akit állítólag nem ismert Forrás: Origo

Itt egy újabb közös Ujhelyi-Kaili-kép Forrás: Origo

Az eseményről Ujhelyi még a Facebook-oldalán is beszámolt.

Tehát Ujhelyi azon 2022. decemberi állítása, hogy semmilyen kapcsolatban nem volt a súlyos korrupciós botrányba keveredő Kailival, egyszerűen hazugság volt.

Gyurcsánynéval és Gurmaival is kapcsolatban volt Kaili

A brüsszeli korrupciós botrány központi alakjáról, Eva Kaili letartóztatott baloldali EP-képviselőről már korábban kiderült, hogy Gyurcsánynéval kiváló kapcsolatban van.

Mindezek mellett csütörtökön olyan képek kerültek az Origó birtokába, amelyek Kaili és az MSZP egyik vezető politikusának, Gurmai Zitának kapcsolatát bizonyítják, és egy olyan rendezvényen készültek, amelyet Gurmai és az európai szocialisták általa vezetett női tagozata szervezett. A képek tanúsága szerint az MSZP frakcióvezető-helyettese, Gurmai Zita láthatóan jó kedvvel és nagy elismeréssel hallgatja a nemrég letartóztatott Kailit, párttársát, akivel korábban a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-frakcióban közösen foglaltak helyet 2019-ig.

Gurmai Zita láthatóan jó kedvvel és nagy elismeréssel hallgatja a nemrég letartóztatott Kailit Forrás: Origo

Hatvan EP-képviselő is érintett lehet a gigakorrupciós botrányban

Mint ismert, tavaly decemberben robbant ki a brüsszeli korrupciós botrány, amikor elsősorban szocialista EP-képviselőkről és a strasbourgi parlamenttel szorosan együttműködő nem kormányzati szervezetekről derült ki, hogy nagy összegű készpénzt fogadtak el a katari és a marokkói kormányoktól lobbitevékenységért cserébe.

A botrány kirobbanása óta négy embert tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba korrupciós vádakkal: a görög szocialista Eva Kailit, az Európai Parlament akkori alelnökét, Pier Antonio Panzeri olasz volt szocialista EP-képviselőt – aki a vesztegetési hálózat feltételezett vezetője, a Fight Impunity nevű brüsszeli székhelyű civil szervezet vezetője –, az olasz Francesco Giorgit – Eva Kaili élettársa, aki egy belga szocialista EP-képviselő, Maria Arena asszisztenseként dolgozott – és Nicolo Figa-Talamancát, a No Peace Without Justice nevű civil szervezet igazgatóját.

A belga rendőrség csaknem 1,5 millió eurót foglalt le a brüsszeli régióban az ügyben végrehajtott házkutatások során. A vád ellenük: bűnszervezethez tartozás, pénzmosás és korrupció. Egyes híradások szerint összesen hatvan EP-képviselő lehet érintett az ügyben.

A korrupciós botrány az egész EU hitelességét veszélyezteti

A baloldali európai tisztviselők sok millió eurós megvesztegetési botránya nemcsak tovább rombolja az eddig sem túl erős Brüsszel és EU iránti bizalmat, de

MINDEN JEL SZERINT MAGA ALÁ TEMETHETI A JELENLEG FENNÁLLÓ RENDSZERT IS.

A korrupciós ügyre Rober Golob szlovén miniszterelnök azzal reagált egy friss Politico-podcastban: „Gyakorlatilag semmilyen ellenőrzés nem történt a parlamentben, ez számomra tényleg elképesztő". Ő is megerősítette a széles körben terjedő nézetet, hogy

A BOTRÁNY AZ EGÉSZ EU HITELESSÉGÉT FENYEGETI, AMINEK KÜLÖNÖS JELENTŐSÉGE VAN A JÖVŐ ÉVI EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK ELŐTT.

Eva Kaili jelenleg a brüsszeli Haren (luxus)börtönben ül, érdemben még nem tett vallomást.