Drámai fordulat a háborúban: özönlenek az orosz csapatok

6323387 03.09.2020 Belarusian President Alexander Lukashenko attends a meeting with Russian Prime Minister Mikhail Mishustin at the Independence Palace in Minsk, Belarus. Mishustin arrived on September 3 for a working visit to the Belarusian capital to ho
Alekszandr Lukasenko, fehérorosz államfő.
Vágólapra másolva!
A fehérorosz védelmi minisztérium bejelentése szerint folyamatosan érkeznek az orosz csapatok az országba - számolt be róla a Lenta.
Vágólapra másolva!

Nemrég vált ismertté, hogy Oroszország és Fehéroroszország közös regionális csapatokat állít össze. Ennek okán érkeznek most az országba az orosz katonák, vagyis elsősorban egy esetleges nyugati támadásra szolgálnak védelmül; arról nincs hír, hogy Ukrajnában is bevetnék őket.

Alekszander Lukasenko fehérorosz elnök korábban arról beszélt, hogy a nyugati határon egyre feszültebbé válik a helyzet, erre pedig reagálniuk kell.

Oroszország már régóta használja Fehéroroszországot az Ukrajna elleni támadásra, eddig viszont fehéroroszok hivatalosan nem vettek részt a harcokban, csupán a logisztikát biztosították Moszkva számára.