Soros György ügyésze úgy akarja javítani a bűnözési statisztikát, hogy nem börtönzi be a bűnözőket

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sidelines of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos, eastern Switzerland. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Soros György milliárdos által támogatott kerületi ügyész úgy csökkentené a bűnözést New Yorkban, hogy nem teszik előzetesbe és nem börtönzik be a bűnözőket - írja a 888.hu
Vágólapra másolva!

Az újonnan beiktatott manhattani körzeti ügyész, Alvin Bragg hétfőn arra utasította a munkatársait, hogy hivatala nem kér előzetes letartóztatást vagy börtönbüntetést bűncselekményekért, csak emberölés miatt, korrupcióért és még néhány kivételes esetben.

Alvin Bragg eskütétele Forrás: Twitter

Az ügyészek csak „rendkívüli körülmények között" kérhetik a bebörtönzést, és ehhez először a felettesük jóváhagyását kell kérniük.

Bragget 2021 novemberében választották meg Soros György bevándorláspárti milliárdos közvetett támogatásával,

aki 1 millió dollárt adott a Color of Change PAC-nak, amelyet Bragg megválasztására költöttek.

Soros emellett 1 millió dollárt adományozott Alvin Bragg sikeres manhattani DA-kampányának, és a pénzt a Color of Change politikai akcióbizottságán keresztül juttatta el a nyilvános jelentések szerint


– számolt be korábban a New York Post.

Soros milliókat költött a legutóbbi helyi ügyészségi választásokon, gyakran baloldali radikálisokat támogatva a hivatalban lévő vagy mérsékelt demokratákkal szemben. Részvétele egybeesett az erőszakos bűncselekmények tömeges növekedésével a demokraták által irányított városokban.

Soros a pénzével rendkívül hatékonyan tudja befolyásolni az ügyészek és a politikusok megválasztását Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A New York-i polgármester, Eric Adams január 1-jén lépett hivatalba, és ígéreteket tett arra, hogy megállítják a város folyamatosan növekvő bűnözési hullámát. Braggnek azonban, aki a szavazatok 83%-át szerezte meg, más elképzelései vannak a büntető igazságszolgáltatásról, annak ellenére, hogy ketten együtt kampányoltak.

Ahogy a Breitbart News tavaly novemberben megjegyezte:

Bragg kampányprogramjának célja, hogy véget vessen az általa „kisebb bűncselekményeknek" nevezett büntetőeljárásoknak, mint például a marihuánás vétségek, a birtokháborítás, a felfüggesztett jogosítvánnyal való vezetés, a prostitúció, a nem bűncselekmények miatti letartóztatásnak való ellenállás, és a rendőrség munkájának akadályozása.

Hasonlóképpen, Bragg kijelentette, hogy csökkenti a „tömeges bebörtönzést" azáltal, hogy legfeljebb 20 év maximális börtönbüntetést javasol „kivételes körülmények hiányában".

Az állami óvadékreformok eredményeként 2020-ban és 2021-ben számos letartóztatottat engedtek szabadon New Yorkban, néhányat közülük megdöbbentően erőszakos bűncselekményekkel vádoltak.