Elfogták a férfit, aki négy rendőrt lefegyverzett a Fekete-erdőben

Vágólapra másolva!
Pénteken, a Fekete-erdőben fogták el azt a férfit, aki lefegyverzett négy rendőrt, és eltűnt a németországi hegyvidéken. Az offenburgi rendőrkapitányság közleménye szerint a férfit őrizetbe vették, és legfoglaltak négy lőfegyvert. A részletekről később számolnak be.
Vágólapra másolva!

A Bild című lap információi szerint a rendőrök által Yves Etienne Rausch néven azonosított német férfit egy különleges bevetési egység fogta el. Az akcióban egy ember megsérült, de egyelőre nem tudni, hogy ki.

A 31 éves férfit hat napig keresték a Baden-Württemberg tartományi Oppenau térségében.

Több száz rendőrt, hőkamerával is felszerelt helikoptereket és nyomkövető kutyákat is bevetettek.

Épp stratégiát váltottak, amikor sikerült kézre keríteni, pénteken felhívást tettek közzé, melyben arra kérték Yves Etienne Rausch-t, hogy adja fel magát.

Mivel a férfi nem jelentkezett, a rendőrök Oppenau közelében fogták el egy tanyánál. Hollétéről egy postás tájékoztatta őket.


A rendőrök megállapították, hogy a férfi büntetett előéletű, nincs bejelentett lakóhelye, az erdőben jól kiismeri magát, tapasztalt természetjáró, és nagyon érdeklik a fegyverek.

A munkanélküli asztalos

eddig három évet és hat hónapot töltött börtönben, mert életveszélyesen megsebesített egy embert egy számszeríjjal. Tavaly pedig pénzbírságra ítélték engedély nélküli fegyvertartás miatt.

A többi között antiszemita uszítás miatt is elítélt Yves Etienne Rausch Oppenauban nőtt fel, társaságkerülő, ideje nagy részét a hegyekben töltő, különc emberként ismerték a kisvárosban.

Ahogy korábban az Origo is megírta,

a férfi vasárnap újra a rendőrökre támadt,

akik egy terepszínű ruhát viselő és íjjal felfegyverzett ismeretlenről szóló bejelentésre kerestek fel egy erdei házat.

A férfi az ellenőrzés során kezdetben együttműködő volt, majd hirtelen fegyvert fogott a rendőrökre, és felszólította őket, hogy tegyék a földre szolgálati fegyverüket, és lépjenek hátra.

Végül a zsákmányolt fegyverekkel eelmenekült az erdőben, azóta keresték.