Így támadtak a polgárőrökre Soros őrjöngő migránsai - videó

Vágólapra másolva!
Hatszáz afrikai migráns hatolt be csütörtökön a földközi-tengeri spanyol exklávé területére, Ceutára. Mészporral, ürülékkel, lángszóró spray-vel támadtak rá a helyi polgárőrségre. A többórás harcban 22 rendőr megsérült, ötöt kórházba kellett vinni. A ceutai "Saints tábor"-t a források szerint Soros pénzeli.
Vágólapra másolva!

Több százan jutottak át a Marokkót és Ceuta észak-afrikai spanyol exklávét elválasztó határkerítéseken csütörtökön - közölte a spanyol csendőrség. A hatóság közleménye szerint 602, a szubszaharai térségből származó migránsnak sikerült áthatolnia a kerítéseken, amelyeket átvágtak. A beszámolók szerint a rendkívül jól ellenőrzött, 8,4 kilométer hosszú és 6 méter magas, pengékkel és szögesdróttal megerősített dupla kerítéssor leggyengébb szakaszán történt az incidens.

A marokkói és spanyol hatóságoknak így is százakat sikerült feltartóztatni. A csendőrség közleményében beszámolt róla, hogy a határsértők házi készítésű fegyverekkel igyekeztek megakadályozni a hatóságok közbelépését; például oltott mésszel, széklettel megtöltött műanyag palackokat dobáltak feléjük, és átalakított spray-t használtak "lángszóróként".

A ceutai "Saints tábor"-t a források szerint Soros pénzeli.


A Földközi-tenger nyugati szakaszára, ezen belül pedig a Spanyolországra nehezedő migrációs nyomás fokozódik az utóbbi időben. Az uniós part- és határvédelmi ügynökségnek (Frontex) a múlt héten közölt jelentése szerint júniusban Spanyolország volt a legfőbb tengeri úti belépés Európába, ahol összesen 6400 embert regisztráltak, 166 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban.