Gimnazistákat terrorizáltak a francia rendőrök

Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban beszámolt az Origo is, a középiskolások is bekapcsolódtak a francia emberek véleményét semmibe vevő Emmanuel Macron és ultraliberális politikája elleni tüntetésekbe, ami jelzi, hogy alig van olyan társadalmi réteg, amely elégedett lenne a bukott szocialista miniszterből államfővé lett Macron intézkedéseivel. Ami még érdekesebb, hogy a francia rendőrterror az iskolásokat is elérte, ahogy a francia nyelvű belga Le Soir napilapban közzétett fotón is látható. Térdeplő középiskolásokat látunk, tarkóra kulcsolt kézzel, miközben állig felfegyverzett, sisakos rendőrök fogják őket gyűrűbe.
Vágólapra másolva!

Középiskolás diákokat tartóztattak le Macron rendőrei egy francia kisvárosban, a brutális rendőrterror elérte tehát az iskolásokat is.

A belga napilapban látható kép nem egy dél-amerikai vagy afrikai banánköztársaságban készült,

ahol az emberi jogokat semmibe veszik, hanem az Európai Unió egyik tagállamában, Franciaországban, ahonnan más uniós tagállamokat szoktak leckéztetni demokráciából, európai alapjogokból.

Ezzel összefüggésben tartóztattak le és hallgattak ki egy középiskola előtt 153 középiskolást - mindannyian fiatalkorúak - közölte Vincent Lesclous ügyész. Ugyanezt megerősítette Castaner belügyminiszter is. Az Yvelines megyében található Mantes-la-Jolie városában történt események miatt letartóztatott fiatalok elleni vád "fegyveres gyülekezésben való részvétel". A meglehetősen durva és az Európai Unió tagállamaiban eddig szokatlan, fiatalkorúakat érintő eljárásra az ügyész szerint azért is szükség volt, hogy a további „folyamatokat" megelőzzék.

A fiatalok közül néhánynál állítólag baseballütőket, botokat és könnygázpalackokat találtak. Az AFP ügynökség által közzétett fotó már körbejárta a világhálót, és azóta videókat is megosztanak a felháborodott francia emberek. Sokan úgy gondolják, hogy ha Macron brutális rendőrei fele ennyi elszántságot és erőt mutatnának a migránsgettókban, a köztársaság területéről kiszakadt no-go zónákban (ahogy a bukott szocialista egykori belügyminiszter Collomb fogalmazott), akkor kevesebb erőszak, bandaleszámolás és gyilkosság lenne, és Franciaország élhetőbbé válna. De van, aki csak annyit posztolt a videóhoz, hogy

Megint mások szerint miközben a kormány tagjai barnainges náciknak tartják a „sárgamellényeseket",

pont Macron rendőrei alkalmaznak szélsőséges, diktatúrákra jellemző módszereket.

A képen térdeplő középiskolásokat 70, állig felfegyverzett rendőr gyűrűje veszi körül, van, akit a falnak szorítottak, mindenesetre, ha ez a progresszió, amiről Macron folyamatosan beszél, akkor komolyan el kell gondolkodni azon, hogy az elmúlt időszak súlyos, polgárháborús viszonyokat szító eseményeiért

mekkora felelősség terheli a dilettáns, pökhendi, bankárból lett bevándorláspárti köztársasági elnököt és hozzá nem értő stábját.

Franciaországban egyébként megint kemény szombatra kell készülni, mivel a sárgamellényesek ismét az utcára vonulnak. Hétfőn pedig a teherautósofőrök általános sztrájkja kezdődik. Nagy kérdés, hogy mennyire ijednek meg attól a nyílt fenyegetéstől, amelyet a francia rendőrszakszervezet vezetője, Yves Lefebvre üzent a tüntetőknek a Macronhoz közeli BFM hírtévén, amely szerint rendbontás esetén a rendőrök fegyvert fognak használni.

Ez nem jelenthet mást, mint azt, hogy tűzparancsot kapnak Macron rendőrei.

A szakszervezeti vezető attól fél, hogy szombaton halálos áldozatok is lesznek. Eddig négyen haltak meg a tiltakozásokban.