Trump alatt erősödhetnek az amerikai-magyar kapcsolatok

Orbán Viktor
Orbán Viktor érkezik a pozsonyi EU-csúcsra
Vágólapra másolva!
Egy republikánus képviselő szerint Donald Trump elnöksége idején erősödni fognak az amerikai-magyar kapcsolatok. Állítása szerint Magyarország a legjobb partnerük a térségben. Dennis Ross méltatta Orbán Viktor kormányfőnek a migránsválság kezelésére tett lépéseit is.
Vágólapra másolva!

Dennis Ross amerikai republikánus képviselő szerint Donald Trump elnöksége idején erősödni fognak az amerikai-magyar kapcsolatok. A magyar származású politikus az amerikai magyarok legnagyobb ernyőszervezete, az Amerikai Magyar Koalíció szokásos Mikulás-napi gálavacsoráján mondta ezt.

Az egész világ Magyarországra figyelt

Ross beszédében hangsúlyozta az erős magyar-amerikai kapcsolatok fontosságát. Kijelentette, hogy

Szólt az Európát sújtó migrációs problémáról, megjegyezve: Orbán Viktor kormányfő "olyan vezetői képességekről tett tanúbizonyságot, amilyent régen láttunk". Azt is megjegyezte: az egész világ felfigyelt arra, ahogyan Magyarország a migránsválságot kezelte.

Orbán Viktor miniszterlnök intézkedéseit méltatta a republikánus politikus Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

A politikus az MTI-nek azt is mondta:

Magyarország helyesen cselekedett, amikor kerítést épített, ellenőrizte a belépni akarókat, aztán követte az útjukat.

"Ő volt az egyetlen, aki helyesen cselekedett, s ezzel valószínűleg megmentette Magyarországot a potenciális pusztítástól" - utalt Orbán Viktorra.

Az amerikai elnökválasztás után várható magyar-amerikai viszonyt firtató kérdésre a floridai politikus kiemelte, hogy Donald Trump és Orbán Viktor bizonyosan jól együttműködik majd gazdasági és katonai téren. "Donald Trump megválasztásával fényesebb jövő vár az amerikai-magyar viszonyra".