Bombagyanú miatt lezárták a fapadosok svéd repterét

Vágólapra másolva!
Részlegesen lezárták és kiürítették vasárnap a svédországi Stockholm-Skavsta repülőteret, miután robbanószerre utaló nyomokat találtak egy utas csomagjában. A Wizz Air is használja ezt a repteret.
Vágólapra másolva!

A hatóságok lezárták Stockholm fapados repterének indulási csarnokát, és felfüggesztették a járatok indulását is - közölte Joakim Lindholm repülőtéri szóvivő. A zárlatot azért rendelték el, mert lehet, hogy robbanóanyagot találtak egy utasánl.

A repülőtérre bombaszakértők érkeztek.

A reptérre érkező járatokat nem érinti a biztonsági intézkedés, viszont a csomagkiadó csarnokok egy részét szintén kiürítették. A lengyel közszolgálati televízió Twitter-oldalán egy fotót is közzétett arról, hogy a lezárt reptér előtt utasok várakoznak.

A biztonsági személyzet gyanúját felkeltő port egy idős hölgy kézitáskájában találták a felszállás előtti átvizsgálás során. Az illető azt állítja:

nem tudja, hogy került hozzá az anyag.

A Stockholm-Skavsta repülőtér mintegy száz kilométerre található a svéd fővárostól, Stockholmtól. Az ország ötödik legnagyobb légikikötője főként diszkont repülőtársaságokat szolgál ki, köztük a Wizz Airt is. Este 21 óra 55 perckor fel is kellene onnan szállnia egy Budapestre tartó Wizz Air járatnak.