Bombariadó miatt landolt egy gép Ferihegyen

Budapest, 2015. december 7. A német Condor Légitársaság Berlinből az egyiptomi Hurghadába repülőgépe Liszt Ferenc-repülőtéren, amely bombafenyegetés miatt szakította meg útját Budapesten 2015. december 7-én. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra érkezett a hívás hétfőn, hogy bomba lehet a Berlinből Egyiptomba tartó repülőn, ezért a gép Ferihegyen landolt, ahol megkezdték a biztonsági intézkedéseket, de bombát nem találtak.
Vágólapra másolva!

Alaptalan bombafenyegetés miatt leszállt egy Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartó gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfőn délelőtt.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra érkezett jelzés a fenyegetésről.

A gép menetrend szerint nem szállt volna le Ferihegyen.

A német légitársaság Airbus A321-ese Belgrád térségéből fordult vissza, a gépet a magyar légierő Gripenjei kísérték a leszálláskor.

A német Condor Légitársaság Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartó járata a Liszt Ferenc repülőtéren Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a leszállás után a repülőt, a 130 utast és csomagjaikat átvizsgálták, de robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak a gépen – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.