Részeg férfi rúgott meg egy bölényt a Yellowstone Nemzeti Parkban

Vágólapra másolva!
Egy részeg, 40 éves éveiben járó férfi a Yellowstone Nemzeti Parkban lábon rúgott egy bölényt. A bölény megsérült, a férfi börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

Az incidens április 21-én délután történt a Yellowstone Nemzeti Parkban. A vadőrökhöz bejelentés érkezett, hogy 

egy személy zaklat egy bölénycsordát és lábon rúgott egy bölényt 

- áll a tisztviselők közleményében, amely részletezi a férfival lefolytatott veszekedést, miután azt elfogták. A férfi kocsija a bejárata közelében parkolt. Őt és a társát egy szintén részeg 37 éves sofőrt West Yellowstone városában, Montana államban fogták el. 

A bölényt bántalmazó férfi megsérül, kórházba szállították, de hamar el is engedték, mivel nem voltak komolyak a sérülései. Mindkét férfi ellen eljárást indítottak. 

Április 22-én jelentek meg a bíróságon és ártatlannak vallották magukat.

Minden jogsértés 5000 dollárig (180 ezer forintig) terjedő pénzbírsággal és hat hónap börtönnel járhat - írja az ABC.

A park figyelmezteti a turistákat, hogy tartsák be a biztonsági előírásokat és kellő távolságból szemléljék a vadon élő állatokat. A Yellowstone Nemzeti Park vadon élő állatai veszélyesek is lehetnek, ha megközelítik őket. Azt javasolják, ha egy vadállat, például a parkban előforduló bölény, jávorszarvas, prérifarkas vagy medve egy kemping, ösvény, sétány, vagy egy parkoló közelében jár, akkor próbáljanak minél távolabb, legalább 23-91 méter távolságra kerülni tőle.

A Yellowstone Nemzeti Park a világ legrégibb nemzeti parkja az Egyesült Államok Wyoming, Montana és Idaho szövetségi államainak területén, a Sziklás-hegységben. Kiterjedése 8980 négyzetkilométer. Híres gejzíreiről, hőforrásairól és egyéb geotermikus jelenségeiről – itt található a világszerte legismertebb gejzír, az Old Faithful. Állatvilága nagyon gazdag; a nagyvadak közül említendő a grizzlymedve, a farkas, a szabad csordákban vándorló bölény és a jávorszarvas. A park az ún. Nagy Yellowstone Ökorendszer központi része, bolygónk utolsó nagy, érintetlen ökoszisztémáinak egyike. /Wikipédia

Általában fordítva szokott lenni, bölények támadnak emberekre a parkban

Tavaly júliusban egy nőt mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, miután rátámadt egy bölény és súlyos mellkasi és hasi sérüléseket szenvedett. Decemberben egy egész turistacsoportot támadott meg egy bölény, mert szelfizni akartak vele.