Terrorista szerelmespárt ítéltek el Londonban

Vágólapra másolva!
Nem hivatalos esküvőn házasodott össze korábban az a pár, akik London központjában akartak bombát robbantani. Teszteket is végeztek, az egyikről videót is csináltak. "Házasságukról" szüleik sem tudtak.
Vágólapra másolva!

Robbantani akart Londonban a 25 éves Mohammed Rehman és 24 éves barátnője, Sana Ahmed Khan, ezt mndta ki egy londoni bíróság kedden. A titokban, egy nem hivatalos muzulmán szertartás szerint korábban házasságot kötő pár a 2005-ös londoni metróban elkövetett öngyilkos merényletek tizedik évfordulóján akart merényletet végrehajtani a brit fővárosban.

A férfi öngyilkos merényletre készült.

Próbarobbantásokat is tartottak. Az egyik ilyen tesztről videót is készítettek, amit a Daily Mail tett közzé az ítélet után.

Reading városában, egyikük otthonában bomba készítéséhez használható vegyszereket is találtak a rendőrök.

Mohammed "Silent Bomber", azaz Csöndes Robbantó néven regisztrált a Twitterre. A többi felhasználót kérdezte meg egyik alkalommal, hogy hol robbantson: a Westfield London nevű bevásárlócsarnokban vagy a tíz évvel ezelőtti merénylet helyszínén, a londoni metróban.

A Daily Mail azt írja, hogy a férfi és a nő nem hivatalos házasságáról

a pár szülei sem tudtak.

A bíróság egyelőre csak azt állapította meg, hogy bűnösök, büntetésükről csak később határoznak.

2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a londoni metróban. Egy emeletes buszon is detonáció történt aznap. A terrortámadásnak 52 halálos áldozata volt, és több mint 700 ember sebesült meg.