Szilveszterkor akartak támadni Brüsszelben

Brüsszel, 2015. november 23. Belga rendőrök terroristákat keresve razziát tartanak Brüsszel Molenbeek negyedében 2015. november 22-én. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Vágólapra másolva!
Két embert tartóztatott le a belga rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Brüsszel több pontján merényleteket akartak végrehajtani szilveszter este.
Vágólapra másolva!

Letartóztatott két embert a belga rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy merényletet terveztek szilveszter este Brüsszelben - írja a BBC.

A belga rendőrök terroristákat keresve razziáztak november végén Brüsszel Molenbeek negyedében Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A rendőrség terrorizmussal kapcsolatos ügyekben december 27-én és 28-án több házkutatást tartott a brüsszeli régióban, illetve a flamand Brabant és a vallon Liége tartományban.

Ezek során katonai ruházatot és az Iszlám Állam propaganda anyagait foglalták le. Az ügyészség szerint azonban fegyvereket és robbanóanyagot nem találtak.

Hat embert hallgattak ki

A vádhatóság tájékoztatása szerint hat embert vittek be kihallgatásra. Közülük kettőt tartóztattak le, mivel azzal gyanúsítják őket, hogy

súlyos terrortámadásokat készültek végrehajtani az év végén Brüsszel több, jelképes helyszínén.

Az RTBF belga közszolgálati televízió értesülései szerint a feltételezett terroristák rendőrségi célpontokat is meg akartak támadni.

A gyanúsítottak kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit tudni róluk, hogy

egyikük állítólag egy terrorcsoport vezetője,

és embereket toborzott terrorcselekmények végrehajtására. A másik letartóztatott személy is fontos szerepet töltött be a szervezetben.

Belgiumban a november 13-i párizsi merényletek óta fokozott készültség van érvényben.