Agyonlőttek két késsel támadó palesztint

Jeruzsálem, 2015. október 17. Egy tizenhat éves palesztin holttestét teszik hullazsákba Kelet-Jeruzsálemben 2015. október 17-én. A fiatalt izraeli rendőrök lőtték le, mert kést rántott, amikor igazoltatni akarták. (MTI/EPA/Atef Szafadi)
Vágólapra másolva!
Izraeli határrendőrök és egy civil lelőttek szombat reggel egy-egy késsel támadó palesztint Jeruzsálemben és Hebronban.
Vágólapra másolva!

Hebronban egy telepes lőtt agyon egy 18 éves palesztint, aki késsel támadott rá. A merénylőt kritikus állapotban szállították kórházba, ahol belehalt a sebesülésébe – számolt be a Jediot Ahronót internetes kiadása.

A környékre azonnal nagyszámú katonai erősítést rendeltek, hogy átkutassák a házakat további potenciális merénylők után.

Nem sokkal később több tucat palesztin kezdett tüntetésbe egy közeli útlezárásnál. A határrendőrség erőszakkal oszlatta szét őket.

Elszállítják a tizenhat éves palesztin holttestét Kelet-Jeruzsálemben Forrás: MTI/EPA/Atef Szafadi

Gyanús alak

A másik támadás Kelet-Jeruzsálemben történt, ahol egy kocogó férfi hívta fel a határrendőrök figyelmét egy gyanús alakra. Amikor igazoltatták, a fiatalember – akiről kiderült, hogy csak 16 éves – előrántott egy nagyméretű kést, és megpróbálta megszúrni vele az egyik egyenruhást, aki azonnal agyonlőtte.

A támadásban egy határrendőr könnyebben megsérült a kezén.