Egy vicc miatt került bajba Robert De Niro

Vágólapra másolva!
A színész egy demokrata párti rendezvényen beszélt arról, hogy az Egyesült Államok még nem áll készen egy fehér first ladyre. A republikánusok azonnal célba vették a poén miatt.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok talán még nem áll készen egy fehér first ladyre - ezért a mondatért kért bocsánatot Robert De Niro, aki egy demokrata párti adománygyűjtő rendezvényen vezette fel így Michelle Obamát New Yorkban. A színész hangsúlyozta, hogy a szatirikusnak szánt megjegyzéssel nem állt szándékában megbántani vagy zavarba hozni bárkit is - különösen nem a first ladyt.

De Niro mondatára azonnal lecsaptak a republikánus elnökjelölt-aspiránsok. Newt Gingrich megbocsáthatatlannak nevezte a színész beszédét, amelyben egyébként az ő feleségére, Callistára is utalt. "Callista Gingrich, Karen Santorum, Ann Romney. Gondolják, hogy az országunk készen áll egy fehér first ladyre? Túl korai lenne, igaz?" - mondta a rendezvényen Robert de Niro.

Gingrich Barack Obama elnököt is bocsánatkérésre szólította fel a szerinte megosztó beszólás miatt. Egyelőre Michelle Obama sajtósa szólalt meg az ügyben, és helytelennek minősítette a poént. A másik republikánus jelölt, Mitt Romney felesége, Ann Romney viszont a CNN-nek azt mondta: a megjegyzést szerinte nem több egy viccnél. Hozzátette: Robert De Niro valószínűleg megtanulta, hogy a politikában a leggyorsabban viccelődéssel lehet bajba kerülni.