Másodszor is elhalasztották Strauss-Kahn New York-i meghallgatását

Vágólapra másolva!
Az ügyészek még vizsgálódnak, ezért augusztus elsejéről huszonharmadikára halasztották a szexuális zaklatással vádolt Dominique Strauss-Kahn New York-i bírósági meghallgatását. A volt IMF-vezér ügyvédei azt remélik, hogy az ügyészség ejti a vádat. 
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatójának ügyvédei bejelentették, hogy augusztus 1-je helyett augusztus 23-ára tették át Dominique Strauss-Kahn New York-i bírósági meghallgatását, mivel az ügyészek még mindig vizsgálódnak. Az ügyvédek azt remélik, hogy a közel három hét elegendő lesz, és a manhattani körzeti ügyészeti hivatal ejti a vádat.

A 62 éves Dominique Strauss-Kahnnak eredetileg július 18-án kellett volna megjelennie a bíróság előtt. Ezt az időpontot később augusztus 1-jére módosították, így már másodszor halasztják el a bírósági meghallgatást.

Az IMF volt vezérigazgatóját május 14-én vették őrizetbe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, miután a Sofitel szálloda egyik szobalánya, egy 32 éves guineai bevándorló azt állította, hogy nemi erőszakot kísérelt meg ellene.

Strauss-Kahnt azonban valószínűleg nem fenyegeti börtön, mert Cyrus Vance manhattani ügyész fontolóra vette, hogy ejti a vádat a Nafissatou Diallo szavahihetőségével kapcsolatos "aggályok" miatt. A szobalány az ABC-nek elismerte, hogy "hibákat" követett el, de ezeknek szerinte nem kell megingatniuk a vádhatóságot.