Negyven év után válik Al Gore korábbi amerikai alelnök

Vágólapra másolva!
A család barátainak küldött e-mailben jelentette be Al Gore korábbi amerikai alelnök és felesége, hogy 40 év házasság után közös megyegyezéssel elválnak. Gore 1993-tól 2001-ig volt az Egyesült Államok alelnöke, 2000-ben még az elnöki székért is indult. 2007-ben Nobel-békedíjat kapott a klímaváltozás elleni tevékenységéért.
Vágólapra másolva!

Elválik feleségétől Al Gore korábbi amerikai alelnök. Gore és felesége, Tipper a család barátainak küldött e-mailben jelentette be döntését, az üzenet hitelességét Al Gore szóvivője is megerősítette a CNN amerikai hírtévének. "Ma bejelentjük, hogy hosszas megfontolás és vita után úgy döntöttünk: elválunk" - idéz a levélből a CNN.

A házaspár levelében azt írja, közösen jutottak erre a döntésre, és arra kérnek mindenkit, tartsák tiszteletben a magánszférájukat és a családjukat. Kijelentik azt is, hogy a továbbiakban nem szándékoznak a nyilvánosság előtt a válásról beszélni. A 62 éves Gore 1970-ben nősült meg, négy felnőtt gyermekük van.

Az újságíróból demokrata politikussá lett Gore 1993 és 2001 közt, Bill Clinton elnöksége idején volt az Egyesült Államok alelnöke. 2000-ben indult az elnöki posztért, de alulmaradt a republikánus George W. Bush-sal szemben. Az utóbbi években a globális klímaváltozásra igyekezett felhívni a világ figyelmét, többek közt a Kellemetlen igazság című filmmel. Tevékenységéért 2007-ben - az ENSZ klímaváltozás elleni szervezetével megosztva - Nobel-békedíjat kapott.