Felfüggesztette marseille-i járatait a jemeni légitársaság

Vágólapra másolva!
Átmenetileg nem indít járatokat a Yemenia Airlines Marseille-ből és oda, mivel a társaság egyik gépének keddi szerencsétlensége miatt tiltakozók többször is akadályozták a jegykezelést. A társaság szerint a tiltakozók veszélyeztetik utasaik és dolgozóik biztonságát.
Vágólapra másolva!

A marseille-i repülőtéren az elmúlt napokban történt incidensekre és a tiltakozók elfogadhatatlan viselkedésére hivatkozva a Yemenia Airlines határozatlan időre felfüggesztette a dél-franciaországi városból induló és oda érkező járatait - közölte a társaság. A Franciaországban élő Comore-szigeteki közösség tagjai szerdán késleltették, csütörtökön pedig már megakadályozták a jegykezelést a marseille-i repülőtéren Yemenia járataira. A légitársaság egyik Airbus A310-es repülőgépe június 30-án az Indiai-óceánba zuhant a Comore-szigetek közelében 153 emberrel a fedélzetén.

A Yemenia Airlines ezért úgy ítélte meg, hogy "nem tudja kielégítően biztosítani erről a repülőtérről induló és ide érkező járatait anélkül, hogy veszélyeztetné az utasok és az ott dolgozók biztonságát". A légitársaság jelezte: együtt érez a június 30-i katasztrófa áldozatainak hozzátartozóival, és sajnálja, hogy a gyászt egyesek olyan elfogadhatatlan viselkedéssel zavarják meg, amely lehetetlenné teszi a katasztrófa okainak nyugodt körülmények között történő kivizsgálását és megakadályozza, hogy az áldozatok hozzátartozói eljussanak Moroniba (a Comore-szigetek fővárosába). A Yemenia légitársaság vállalja valamennyi törölt járata után a már kifizetett jegyek teljes árának visszatérítését.

A bejelentést négyórás tárgyalás előzte meg csütörtök este a repülőtér vezetősége, a Yemeniát gyilkosnak nevező tiltakozók és a légitársaság képviselői között.

A Marseille-Moroni és a Párizs-Moroni járat a jemeni fővárosban történő átszállással közlekedik, s Szanaában az utasoknak eddig repülőgépet is váltaniuk kellett. A Yemenia képviselői csütörtökön jelezték: a Franciaországból induló, láthatóan jó állapotban lévő Airbus A330-as repülőgépek fognak ezentúl továbbrepülni Szanaából Moroniba, az utasoknak nem kell átszállniuk.

A tiltakozók szerint ezzel a légitársaság maga is elismerte, hogy eddig "szemétbe való" gépeket használt az útvonal második szakaszán, és kifogásolták azt is, hogy az áldozatok családjainak ajánlott 20 ezer eurós kártérítéssel kívánja elintézni a felelősség kérdését.