Videón buzdít áttérésre az al-Kaida

Vágólapra másolva!
Áttérésre buzdítja videón a világ - és különösképpen az Egyesült Államok - keresztényeit az al-Kaida. Az FBI szerint az interneten látható felvételen egy muzulmán hitre áttért kaliforniai férfi biztatja vallásuk megváltoztatásra a nézőket, különben "megbánják".
Vágólapra másolva!

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egy internetre feltett videóüzenetben szombaton felszólította - különösen az Egyesült Államokban élő - nem muzulmán hitűeket, hogy térjenek át az iszlám hitre, s hagyják el "tévútjaikat", különben megbánják. A felvételen beszélő férfi Azzám, az Amerikai néven mutatkozott be a felvételen beszélő férfi, aki az FBI szerint egy muzulmán hitre áttért kaliforniai, aki máskor is részese volt az al-Kaida propaganda-kampányának.

"Amerikaiak és a többi keresztény, azt mondjuk nektek, hogy vagy megbánjátok tévelygéseiteket, és beléptek az igazság fényébe, vagy megtartjátok a mérgeteket magatoknak, és viselitek annak következményeit e világon és a következőn - mondta a videón beszélő férfi angolul. "A muzulmánoknak nem demokráciára van szükségük ahhoz, hogy megszabaduljanak saját despotáiktól és zsarnokaiktól. Nekik az iszlám hitre, a dzsihád (szent háború) szellemére és arra van szükségük, hogy az idegen csapatokat és beavatkozást lerázzák a nyakukról" - tette hozzá.

A felvétel elején 2006. szeptemberi dátummal az al-Kaida második számú vezetője, Ajmán az-Zavahri mond beszédet, amelyben arra biztatja a nézőket, hogy figyelmesen hallgassák meg az üzenetet.