Megtalálták az Afganisztánban elrabolt albánok holttestét

Vágólapra másolva!
Afgán rendőrök megtalálták pénteken a minap Kandahár, illetve Helmand tartományban elrabolt és megölt négy, macedóniai állampolgárságú albán férfi holttestét, de megtalálásuk után öt rendőr egy aknarobbanás áldozatává vált.
Vágólapra másolva!

A kórház- és iskolaépítéssel, takarítással foglalkozó német Ecolog cég négy albán és négy afgán alkalmazottját múlt szombaton rabolták el, majd a tálib lázadók hétfőn közölték, hogy Mohammed Omar molla utasítására megölték a négy albánt, a négy afgánt viszont szabadon engedték. "Ezek az emberek Amerika parancsára jöttek Afganisztánba, s ezért kellett halálra ítélni és kivégezni őket" - mondta Kari Mohammed Juszuf tálib szóvivő. A jelenleg illegalitásban élő Omar molla volt a 2001-ben megbuktatott tálib rendszer vezetője. A hírügynökségi jelentésekből csak pénteken derült ki, hogy a négy albán macedón állampolgárságú volt.

Aszadullah Halid kandahári kormányzó tájékoztatója szerint a rendőrök Maivand körzetben találták meg a holttesteket, s azok elszállítása közben az egyik rendőrautó feltehetően aknára futott. A detonációnak az öt halálos áldozaton kívül három sebesültje is van - mondta.