Nem akar elnök lenni Condoleezza Rice

Vágólapra másolva!
Cáfolta Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter, hogy elnöki ambíciói lennének. Rice egy TV műsornak elmondta: megtisztelőnek tartja, hogy sokan gondolnak rá, de sosem mondott olyat, hogy pályázna a republikánus elnökjelölti posztra. Felmérések szerint ugyanakkor igen sokan Condoleezza Rice-ban látják a lehetséges új republikánus elnökjelöltet.
Vágólapra másolva!

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszternek nem áll szándékában, hogy George Bush elnök utódjaként a Fehér Ház lakója legyen. Az amerikai külügyminiszter vasárnap a Fox televíziónak nyilatkozva cáfolta, hogy elnöki ambíciókat táplálna. Megtisztelőnek nevezte, hogy vannak, akik rá gondolnak, mint a Republikánus Párt elnökjelöltjére a 2008-as választásokon, de ő - mint hangoztatta - sose mondott olyat, hogy pályázna a párt jelöltségére.

Kifejezte meggyőződését, hogy pártjának nem okoz gondot 2008-ra kitűnő jelölttel előrukkolni. Rice cáfolatai dacára a felmérések tanúsága szerint vezeti a lehetséges republikánus párti elnökjelöltek listáját és több internetes honlap is létesült támogatására. Sokan benne látják a győzelemre esélyes jelöltet arra az estre, ha a Demokrata Párt Hillary Clinton szenátort, Bill Clinton exelnök feleségét állítja sorompóba a következő elnökválasztáson.