Oroszország is elengedi Irak tartozását

Vágólapra másolva!
Az orosz kormány is csatlakozik ahhoz a megállapodáshoz, amelynek értelmében a Párizsi Klubba tömörült hitelező országok elengedik Irak tartozásainak 80 százalékát. Iraknak a külfölddel szemben fennálló tartozását 120 milliárd dollárra becsülik. Ebből, a késedelmi kamatokat is felszámítva, 42 milliárd jut a Párizsi Klub országaira.
Vágólapra másolva!
Hogyan értesül ország-világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04Segítse válaszaival a munkánkat!

Az orosz kormány is csatlakozik ahhoz a megállapodáshoz, amelynek értelmében a Párizsi Klubba tömörült hitelező országok elengedik Irak tartozásainak 80 százalékát. Irak legfontosabb hitelező országai a hét végén Berlinben elvi egyetértésre jutottak a háború dúlta állam tartozásainak elengedéséről, a korábbi nyilatkozatok szerint azonban nem volt bizonyos, hogy Oroszország is csatlakozik a megállapodáshoz.

A 19 országot tömörítő Párizsi Klubban születendő megegyezés lehetne az alapja annak, hogy a későbbiekben a többi hitelező ország, illetve a magánhitelezők is elengedjék az iraki tartozások egy részét. Iraknak a külfölddel szemben fennálló tartozását 120 milliárd dollárra becsülik. Ebből, a késedelmi kamatokat is felszámítva, 42 milliárd jut a Párizsi Klub országaira.