Kiszabadult az Irakban fogva tartott lengyel nő

Vágólapra másolva!
Kiszabadult fogságából és hazatért Varsóba az Irakban október végén elrabolt lengyel nő - jelentette be szombaton Marek Belka lengyel kormányfő.
Vágólapra másolva!

Teresa Borcz Halifa szabad. Itt van és egészséges" - mondta a miniszterelnök Varsóban újságírók előtt, oldalán az asszonnyal, aki harminc éve élt az arab országban iraki férjével.

Hogyan tájékozódik ország - világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

Belka szerint "különféle szolgálatok illetékesei vettek részt kiszabadításában, számos ország intézményeinek együttműködésével". A lengyel miniszterelnök nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni, amit biztonsági aggodalmakkal indokolt.

A lengyel nőt az "Abu Bakr Sziddik asz-Szalafíja" csoport rabolta el. A szervezet szabadon bocsátása fejében a lengyel haderők kivonását követelte Irakból, továbbá az amerikai fogságban lévő valamennyi iraki nő szabadon engedését. Lengyelország 6500 fős több nemzetiségű kontingens parancsnokságát vállalta Irakban, a Bagdadtól délre fekvő övezetben.