Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sötétbe borult San Francisco a karácsonyi vásár alatt

Vágólapra másolva!
Sötétségbe borult hétvégén San Francisco nagy része, miután szombaton tűz ütött ki a város egyik áramszolgáltató állomásán. A több mint egy napos áramkimaradás miatt a legtöbb nagy üzlet és étterem éppen a karácsonyi vásárlási láz csúcspontján kényszerült zárva tartani. Személyi sérülés nem történ az áramszünet idején és mindössze egyetlen bűncselekményt követtek el a sötétség leple alatt: néhány fegyveres ember kirabolta a város drogklinikáját.
Vágólapra másolva!

Sötétbe borult San Francisco nagy része hétvégén egy áramkimaradás miatt. A helyi áramszolgáltató szerint az egyik alállomáson keletkezett elektromos tűz okozta az áramszünetet. San Francisco lakosságának közel harmada (120 ezer háztartás) maradt áram nélkül a tűz miatt - írja a San Francisco Chronicle. A hibát szombaton délután fél 6-kor észlelték és azonnal megkezdték kijavítását. Vasárnap délre San Francisco külvárosaiba visszatért az áram. Közel 5 ezer háztartásban azonban jelenleg sincs áram.

A sötétség miatt hatalmas közlekedési dugók alakultak ki. A nagyobb üzletek és éttermek zárva maradtak a sötétség miatt a karácsonyi bevásárlási láz kellős közepén, ami hatalmas bevételkiesést okozott számukra. Az áramszünet rengeteg karácsony előtti programot is meghiúsított: el kellett halasztani az Macskák és a Diótörő vasárnap délutáni előadását is.

A kisebb boltok és éttermek a sötétség ellenére is kinyitottak vasárnap. Gyertyákkal, vagy zseblámpákkal oldották meg a világítást. Egy házaspár szerint a hangulat nagyon kellemes volt, bár az áramszünet miatt nem működött a légkondícionálás, ezért az étterem füstös és meleg volt.

Személyi sérülés az áramszünet idején a San Francisco-i rendőrség szerint nem történt. Egyetlen bűncselekményt követtek el a sötétség leple alatt. Nem sokkal vasárnap este 8 óra után néhány maszkot viselő fegyveres rontott be a város egyik drogklinikájára és elvitték az ott található pénzt, illetve nagy mennyiségű marihuánát.

Öt éve volt már hasonló áramkimaradás a városban. Akkor megállapították, hogy a vezetékek nagy része túl öreg, ezért San Francisco áramellátása nem elég biztonságos. Azóta azonban nem történt jelentős felújítás - írja a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről