Letartóztatási parancs Milosevicné ellen

Vágólapra másolva!
A szerb rendőrség letartóztatási parancsot adott ki pénteken Slobodan Milosevic volt jugoszláv elnök felesége ellen. Mirjana Markovicot férje politikai ellenlábasa, Ivan Stambolic egykori szerb elnök három évvel ezelőtti meggyilkolásával összefüggésben körözik - jelentette pénteken este a belgrádi állami televízió. 
Vágólapra másolva!

A szerb belügyminisztérium adatai szerint Milorad Lukovic, a szerb titkosszolgálat különleges egységének vezetője 2000 augusztusában 100 ezer német márkát fizetett három beosztottjának azért, hogy végezzenek Stamboliccsal. A meggyilkolt politikus holttestét nemrég találták meg a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök gyilkosai utáni hajsza során. Stambolicot kocogás közben rabolták el Belgrád egyik elővárosában. A holttestén talált golyónyomok a rendőrség szerint arra vallanak, hogy a politikust Milosevic rettegett titkosrendőrsége tette el láb alól.

A szerb rendőrség már hétfőn jelezte, hogy ki akarja hallgatni Milosevic feleségét Stambolic meggyilkolásával összefüggésben. A dpa szerint Markovic február óta feltehetőleg Marko nevű fiánál lakik Moszkvában.