<p>Washingtont fenyegeti Omár molla</p>

Vágólapra másolva!
Több hónapos hallgatás után interjút adott egy lapnak a tálibok volt szellemi vezetője, Omár molla. Az arab nyelvű Al Sark Al Avszat újságírójának azt mondta: támadásra számíthat az amerikai főváros. Bin Laden túlélte az afganisztáni támadásokat - állította még a molla.
Vágólapra másolva!

"Hála Allahnak, bin Laden él, és a háború hamarosan nem Afganisztán, hanem az Egyesült Államok területén folyik majd tovább" - mondta a több országban megjelenő, londoni székhelyű Al Sark Al Avszat című lapnak nyilatkozva a tálibok szellemi vezetője. Omár molla nemigen nyilatkozott újságoknak, és múlt november óta, amikor az amerikai offenzíva miatt el kellett hagynia Kandahárt, egyáltalán nem lehetett róla hallani. A lap elmondja az interjú történetét is, e szerint Omár molla jelenleg is Afganisztánban van, és egy munkatársa révén, írásban kapta meg a kérdéseket az újságírótól.

A molla nem beszélt a tálibok szerepéről a szeptemberi terrortámadásokban, de azt mondta, hogy minden, ami történt, "az amerikaiak iszlámellenes és Izraelt támogató, helytelen politikájának a következménye". Mivel az Egyesült Államok azóta sem változtatott politikáján, újabb támadásokra számíthat - üzente Omár molla. "Az afganisztáni és az izraeli háború még nem ért véget" - tette hozzá -, "és nem is fog, amíg el nem éri a Fehér Házat, az igazságtalanság és zsarnokság fellegvárát." Annak ellenére, hogy a tálibok uralmát eltörölték, a szellemi vezető szerint az amerikaiakra pokol vár Afganisztánban, és végül szégyenteljes vereséget fognak szenvedni.

Korábban:

Két ezred vadászik Omár mollára