Fordulat Donyecknél, sok civil meghalt miután az ukránok Liszicsanszk városát bombázták

Military mobility of Ukrainian soldiers near Robotyne ​​​​​​​COUNTEROFFENSIVE,65,COUNTEROFFENSIVE,Drones Horizontal, Ukrajna, orosz-ukrán háború
ZAPORIZHZHIA, UKRAINE - JANUARY 23: A view of a trench of reconnaissance and strike drone unit on the frontline near Robotyne, Zaporizhzhia Oblast, Ukraine on January 23, 2024. Andre Alves / Anadolu (Photo by Andre Alves / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 711. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
07:05
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket itt találja.

07:12
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Szumi megyét támadták az oroszok

Az orosz erők a nap folyamán 16 különálló támadás során 76-szor lőtték Szumi megyét, és öt településre lőttek a határ mentén - jelentette a Szumi megye katonai igazgatása.

07:14
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Közel 10 ezren érkeztek szombaton

Magyarország területére 2024. február 3-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 4403 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4990 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 44 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében

10:05
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán energetikai infrastruktúrát ért támadás

Ukrajna légvédelme 14 orosz drónból kilencet lelőtt egy reggeli támadás során, amely Kryvyi Rih városának energetikai infrastruktúráját érte - közölték a tisztviselők.

11:07
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Olajfinomítót értek csapások

Két ukrán drón csapást mért szombaton a legnagyobb dél-oroszországi olajfinomítóra. Az oroszországi helyi hatóságok közölték, hogy tűz ütött ki a Lukoil vállalat volgográdi finomítójában, hatalmas károk keletkeztek.

11:33
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

28-an meghaltak Liszicsanszk városában

Oroszország közölte, hogy 28 ember meghalt az orosz megszállás alatt álló kelet-ukrajnai Liszicsanszk városának bombázása után. Ukrán tisztviselők nem nyilatkoztak az incidensről, de Ukrajna korábban azt állította, hogy csak katonai célpontokat támad.

12:08
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Belgium kérése a G7-országok felé

Belgium arra kéri a G7-országokat, hogy fontolják meg, hogy a Nyugat által lefoglalt 260 millió euró értékű orosz vagyont az Ukrajnának nyújtott hitelek fedezeteként használják fel. Ezzel elkerülhetőek lennének a vagyontárgyak teljes lefoglalásának jogszerűségével kapcsolatos vádak is.

12:43
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Behivatták a szöuli orosz nagykövetet

Oroszország szöuli nagykövetét szombaton beidézte a dél-koreai külügyminisztérium, hogy panaszt tegyen amiatt, hogy Moszkva bírálta a dél-koreai elnök, Jun Szuk-jeol megjegyzéseit.

A Reuters szerint Csung Bjung-von, Dél-Koreai külügyminiszter-helyettes szombat délután behívatta Georgij Zinovjev orosz nagykövetet, hogy hangsúlyozza: Moszkva ostorozása Jun megjegyzései miatt csak negatív hatással lenne a két ország kapcsolatára.

Phenjan nukleáris fegyvereket fejleszt a jelenlegi rezsim fenntartása érdekében.

Csung miniszterhelyettes nagyon sajnálatosnak nevezte, hogy Oroszország figyelmen kívül hagyta az igazságot, és feltétel nélkül védelmébe vette Észak-Koreát.

13:16
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Előnybe kerültek az orosz katonák Donyecknél

Az orosz csapatok visszaverték az ukrán fegyveres erők öt támadását, és előnyösebb pozíciókat foglaltak el Donyeck irányában – mondta el a RIA Novosztyinak Vadim Asztafjev, a Déli csoport sajtóközpontjának vezetője.

A Déli Haderőcsoport egységei előnyös állásokat foglaltak el, öt ellenséges támadást visszavertek, Bogdanovka, Klescsejevka, Kurdjumovka, Georgievka és Novomihajlovka térségében legyőzték az ukrán fegyveres erőket

– mondta.

Az Ukrán Fegyveres Erők a nap folyamán hozzávetőleg 335 katonát, egy harckocsit, három páncélozott harcjárművet, és egy M-777 tarackot veszítettek a front ezen szakaszán.

13:53
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Engels városában lelőtték az orosz bombázó pilótáját

Lelőtték egy Tu-95-ös bombázó repülőgép pilótáját az oroszországi Engels városában - közölte az ukrán katonai hírszerzés.

Lelőtték a Tu-95-ös stratégiai bombázók parancsnokát, Oleg Szergejevics Sztegacsijov őrnagyot... ő közvetlenül részt vett az ukrajnai polgári célpontok elleni rakétacsapásokban és embereink megölésében

- nyilatkozta az ukrán hírszerzés parancsnoka.

14:21
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Füstlövedékekkel próbálnak beavatkozni az ukrán fegyveres erők

Füstlövedékekkel próbálnak beavatkozni az ukrán fegyveres erők Artemovszk melletti csapatok munkájába.

A füsthasználat célja az orosz fegyveres erők tüzérségének megakadályozása a célzásban.

A parancsnok szerint a kijevi hadsereg füstöt is bevetett az aknavetős legénység ellen.

15:19
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz ejtőernyősök megsemmisítettek egy ukrán műholdas állomást

Az orosz ejtőernyősök „Cube" nevű legénysége megsemmisített egy műholdas kommunikációs állomást és az ukrán fegyveres erők két járművét Herszon régióban.

15:49
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az oroszok rakétákkal támadták az ukrán fegyveres erőket Krasznolimanszknál

Az orosz hadsereg egyik helikopteres csoportja rakétákkal semmisítette meg az ukrán csapatokat Krasznolimanszk irányában – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

A csapást irányított S-8-as repülőgép-rakétákkal hajtották végre a lehető legközelebbi távolságból, nehéz időjárási körülmények között

– közölte a védelmi minisztérium.

16:26
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán erők közel 20 csapást mértek Horlivkára

Az ukrán fegyveres erők 19 darab 155 milliméteres gránátot lőttek ki Horlivkára.

17:04
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Nemzeti gyásznap lett február 4-e Oroszországban

Gyásznapot tartottak az Oroszország által elcsatolt luhanszki régióban, miután szombaton rakétacsapás ért egy pékséget Liszicsankszban, aminek következtében 28 ember - köztük egy állapotos nő és ötéves gyereke - meghalt.

A támadásnak tíz sebesültje is van, de a romeltakarítás és a mentés vasárnap délutánig még nem zárult le.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) katonai szakértői szerint a csapást amerikai gyártmányú HIMARS sorozatvető rakétarendszerrel hajtották végre.

17:32
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukránok egy nap alatt 17 aknavetőt lőttek ki Belgorodra

Az elmúlt 24 órában az ukrán katonaság mintegy 20 alkalommal lőtte Belgorod régió négy határ menti kerületét, áldozatok nem voltak – jelentette a régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov a Telegram csatornáján. A kormányzó közzétette a térségben lezajlott csapásokról szóló statisztikát, amely szerint

az ukrán hadsereg négy határ menti települést lőtt, összesen 17 aknavetőt lőttek ki.

Emellett 4 kamikaze drón is támadta a régiót.

17:59
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz védelmi tárca vasárnapi hadijelentése

Az orosz védelmi tárca vasárnapi hadijelentésében közölte, hogy az orosz erők előnyösebb állásokat foglaltak el Liman környékén, miközben három frontszakaszon kilenc ukrán támadást vertek vissza.

A minisztérium szerint a legtöbb, szám szerint négy ukrán roham a kupjanszki frontszakaszon hiúsult meg.

A Moszkvában kiadott tájékoztatás szerint az érintkezési vonal mentén az ukrán fél vesztesége mintegy 720 katona volt, akik közül a legtöbben, több mint 380-an a Liman körzetében vívott harcokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett egyebek mellett egy lőszer- és egy üzemanyagraktárt, hat páncélozott harcjárművet, egy amerikai gyártmányú M777-es vontatott tarackot és 97 drónt.

18:30
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Jelentés készül arról, hogy miként költi az EU-s pénzt Ukrajna

Magyarország mindkét elvárása teljesült, így nem volt oka rá, hogy ne támogassa az Ukrajna pénzügyi megsegítéséről szóló javaslatot az európai uniós csúcstalálkozón.

Az Európai Bizottság minden évben jelentést fog készíteni, amelynek alapján az Európai Tanács iránymutatást ad a bizottságnak, lesz egyfajta felülvizsgálati mechanizmus, hogy látható legyen, miként költi el a pénzt Ukrajna - számolt be róla Szijjártó Péter.

Ezen felül a legfontosabb az volt, hogy az Európai Unió ne finanszírozza a fegyverek szállítását Magyarország részvételével - emelte ki.

19:17
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Az oroszok megsemmisítettek egy üzemanyag raktárat Dnyipropetrovszkban

Az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán hadsereg egyik üzemanyagraktárát Dnyipropetrovszk térségében - közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnap közleményben.

20:04
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna 115 katonát veszített ma Donyecknél

Az orosz csapatok a dél-donyecki irányban legyőzték az ukrán erőket Donyeck térségében, az ukrán veszteségek 115 katonát tesznek ki - jelentette az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium szerint a dél-donyecki irányban a Vosztok haderőcsoport egységei a hadsereg légierejével és tüzérségével együttműködve legyőzték az AFU 72. gépesített dandárjának embereit.

20:58
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna Belgorod régiót támadta

Ukrajna ma kétszer is támadta az oroszországi Belgorod régiót - közölte Vjacseszlav Gladkov, Belgorodi terület kormányzója. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az ukrán hatóságok nem kommentálták Gladkov állításait.

21:49
február 04, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij meglátogatja a fronton lévő csapatokat

Volodimir Zelenszkij elnök február 4-én meglátogatta az ukrán 65. gépesített dandárt a Zaporizzsjai régióban fekvő Robotyne város közelében - írja a Kyiv Independent.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ma itt lehetek, hogy támogassam Önöket és kitüntetéseket adjak át. Egy nehéz, döntő fontosságú küldetés nyugszik az Önök vállán - visszaszorítani az ellenséget és megnyerni ezt a háborút. A győzelmet kívánom Önöknek. Szeretnék mindent megtenni, hogy ez a győzelem gyorsabb legyen" - mondta az ukrán elnök.

05:32
február 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.